dijous, 27 de gener del 2011

Ara toca

A la columna del mes de febrer del 2008 comentava l’aprovació, per part del Govern català, del Pla d’infraestructures de transport  de Catalunya (PITC), un pla, deia, que definia la xarxa d’infraestructures viàries i ferroviàries necessàries per a Catalunya, d’acord amb el planejament territorial vigent i amb una visió sostenible de la mobilitat que s’ha d’executar en 20 anys (2006-2026). El Pla no comptà amb l’aprovació de CiU que just acabava la primera legislatura a l’oposició i que pensava més en les properes eleccions del novembre del 2006 que en el que necessitava el propi país. CiU va guanyar les eleccions però no va poder governar.

Recordava en la mateixa columna que el dia 18 de gener del 2008 Artur Mas i Pere Macias reclamaven al conjunt de la ciutadania “força política” perquè, quan CiU guanyés les eleccions, pogués aplicar “el dret a decidir dels catalans en infraestructures”. Ara, guanyades les eleccions, governaran, i el President Mas ja ens ha demanat a tots que col·laborem per aixecar el país. Sembla que les coses en quatre anys han canviat. Ara, quan governa CiU, tots hem de col·laborar, i abans?

Una de les infraestructures del PITC era el 4t Cinturó. Una infraestructura que portava anys i panys al damunt dels despatxos, estatals i autonòmics, sense que s’acabés de concretar. Ni 23 anys de govern de CiU van ser suficients per fer una autovia, la B-40, que connecta pols productius i que ha de servir per millorar la competitivitat industrial, com ja feia temps que reclamaven alguns sectors vinculats al món industrial. El juliol passat s’inaugurà un primer tram en un camí que ja no té aturador. Lluís Recoder, el flamant nou conseller de Territori i Sostenibilitat va afirmar, just en acabar de prendre possessió del càrrec, en unes declaracions a RAC1, que el 4t Cinturó es convertirà en una de les prioritats del seu departament i ho justificava dient que “la competitivitat de Catalunya necessita del quart cinturó. S'ha de fer bé, però és inqüestionable que s'ha de fer”. O sigui que ja ho sabem “ara toca”, només faltaria que es fes enrere. El pas per l’oposició de CiU potser els ha servit per recordar que en els 23 anys de govern s’havien oblidat de la construcció del 4t Cinturó.

Text publicat a la revista El Nas de Cardedeu gener 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada