dimecres, 10 de juny del 2015

La Ronda Oest?


Acaba un mandat municipal que s’ha caracteritzat per tancar la porta a la participació ciutadana. Quan el govern de CiU ha volgut fer veure que estava per la participació portava als Consell les decisions preses i només n'informava els participants que, de mica en mica, van deixar d'assistir-hi. Al final res de res. Bé si, la traca. L’equip de govern de manera electoralista encarrega a la Diputació l’estudi d’una variant, la Ronda Oest, per treure el trànsit del centre de la vila. Es gasta 4356 € per fer un vídeo de propaganda i no es repara en el territori. L’estratègia del tot s’hi val.
En el procés participatiu previ a la redacció del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) els participants estaven d’acord, gairebé per unanimitat, en no urbanitzar més sòl que el ja previst a l’anterior planejament. No es volia ocupar més sòl per habitatges i tampoc no es volien edificis de gran alçada per no massificar la vila i perdre la fesomia de “poble gran”.  Els participants destacaven sobretot la reserva de sòl que calia per fer equipaments i en segon lloc la importància dels espais naturals.
Cal valorar els espais agraris. No és l'hora de trinxar-los amb carreteres noves. L'agricultura i la ramaderia han deixat de rebre l'interès que els pertoca. El rendiment econòmic no és bo però del sòl agrari no ens en podem despendre. La situació no sempre serà com ara. L'hem de preservar i hem de valorar l'agricultura de proximitat.
A més, les infraestructures viàries, generen expectatives d'urbanització a mitjà i llarg termini. Si la política del sòl va a mans insensates ens podem trobar novament en la urbanització desaforada de la dècada dels 60 del s.XX.
Treure el trànsit parasitari del centre de la vila és impossible. Reduir-lo en alguns llocs sí. Un estudi de mobilitat ens ho diria però, com ens poden refiar de CiU, que quan era a l'oposició atiava la recollida de firmes en contra de l'anterior pla de mobilitat i que estant en el govern se n'ha oblidat? Tan malament no deuria estar. Se'ls ha vist el llautó. De la Ronda Est ara tampoc n'és el moment.


Text publicat a la revista El Nas de Cardedeu maig 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada